Kui viirused ründavad…

No nüüd oli see siis kohal…

Enne suurema puhastusoperatsiooni algamist jõudsin ikka veresuhkru ära kontrollida-see ei olnud hüpo, mis mind kell 5 hommikul üles ajas. See oli midagi palju jubedamat. Lühidalt – 24 tunni jooksul oli söömine välistatud- kehas käis justkui võistlus, kumb protsess on kiirem- sisse või välja.

No ja siis see diabeet. Sa ei saa isegi rahulikult haigeks olemisele keskenduda, sest pea peab kogu aeg selge olema ja kalkuleerima. Selge see, et mingitest lühikese insuliini süstidest ma ei mõelnudki. Samas tõusis veresuhkur null-dieedil olles ise 20-ni. Ja nüüd jõuangi pointini. Loogiline oleks olnud teha 5 ühikut lühikest, aga pika insuliini annuse tõstmine kuu aega tagasi paneb mul lühikese oluliselt ägedamalt tööle. Tegin 3 ühikut ja 1,5 tunniga oli suhkur 11 peal. Ja see oli minu jaoks selles situatsioonis safe, sest 5 ühikuga oleks ma lõpetanud 5-se veresuhkruga. 5mmol/l oleks  tavaolukorras muidugi super olnud, aga mitte kõhuviirusega 

Konsulteerisin ka oma ihuarstiga ja tema soovitus oli hoida VS alla 15, et ketoatsidoosi vältida. Selleks soovitas iga 3-4 tunni tagant VS kontrollida ja 2-3 ühiku kaupa lühikest insuliini lisada. Loodan, et see soovitus on mul järgmisel korral ikka meeles.

Seega, sõbrad diabeetikud! Stampreegleid ei ole olemas- igal diabeetikul on omad kiiksud ehk 1 ühik lühikest insuliini ei võta maha 2 mmol, vaid võib võtta rohkem või vähem. Olge siis sellest teadlikud! Ja hoiduge viirustest!  Isegi kui see viirus kestab “ainult” 24 tundi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga