Diabeeditarvikute kontroll Tallinna Lennujaamas

Kell 10 neljapäeva hommikul riputasin endale külge Lennujaama külalise sildi ja suundusin lennundusjulgestuse juhtivspetsialisti Nele Ahtma saatel lennujaama turvakontrolli alasse. Ikka sinna, kus kõik Sinu reisiks kaasavõetu lennujaama julgestustöötajatele ehk rahvapäraselt turvatöötajatele nähtavaks saab. Julgestuskontrolli tehnilist poolt aitas meil testida ja lahti seletada Ivar Nikopenzius, kes on lennueelse julgestuskontrolli juht.

Lennujaama lennundusjulgestus peab tagama lendude turvalisuse ja isegi arstitõendi olemasolul ei jäeta midagi kontrollimata. Arstitõend diabeedi diagnoosi ja diabeeditarvikute kohta võib olla kaasas, kuid ei pea olema. Ingliskeelne travel or medical certificate (kirja põhi pärineb lehelt https://www.sweettrip.org) võib osutuda kasulikuks teistes lennujaamades.
Diabeetikust lennureisija peab ise teadma, millistesse skänneritesse tema ja tema diabeeditarvikud  minna ei tohi, seda julgestustöötajale ütlema ning Sind ja Sinu diabeeditarvikuid uuritakse siis juba teiste meetoditega.

Nõelad, lantsetid, glükomeetrid, glükomeetri testribad  võivad kõik olla käsipagasis ja läbida käsipagasi röntgenskanneri.

Erinevad insuliini pennid – nii mäluga kui ka mäluta, eeltäidetud või kolbampullidega, kõik võivad olla käsipagasis ja läbida käsipagasi röntgenskanneri.

Glükoosigeel 1WW (12 ml) võib olla käsipagasis. Ei pea olema vedelike jaoks mõeldud kilekotis. Piiranguid kogusele käsipagasis ei ole.

Timesulin võib olla käsipagasis  ja läbida käsipagasi röntgenskanneri.

Kõik kaasavõetavad ravimid (sh. insuliinid, glükagoon) võiksid olla originaalpakendites. Ei pea külmakotist välja võtma ja vedelike jaoks mõeldud kilekotti panema.

Külmakott iCool Weekender.
Tooteinfo lubab hoida koti sees 2-8° temperatuuri 12 tunni jooksul, kui ümbritseva ruumi temperatuur on 24° ning  kui kotti ei avata.
Julgestustöötajad ilmselt avavad. NB! Külmaelement PEAB OLEMA külmutatud enne reisi (14 tundi -18° temperatuuril) kuna külmutamata geelipakend käitub turvakaamera ekraanil vedelikuna. Selline külmaelement eemaldatakse külmakotist ja lastakse eraldi kandikul skannerist läbi. Sellega lüheneb külmakoti efektiivse jahutamise aeg. Kui külmaelement on eelnevalt külmutatud, võib kontroll piirduda vaid külmakoti avamise ja sulgemisega.

NB! Reisides iCool Medicube külmakotiga, tee endale selgeks, mitu käsipagasit võid oma lennule võtta (erinevatel lennufirmadel erinevad reeglid). See külmakott läheb käsipagasi ühikuna arvesse.

iCool Medicube külmakott avatakse julgestuskontrollis kindlasti. 
NB! KÜLMUTA kindlasti külmaelemendid enne reisi (14 tundi -18° temperatuuril).
Külmutamata külmaelemendid käituvad turvakaamera ekraanil vedelikuna. Sellised külmaelemendid eemaldatakse külmakotist ja lastakse eraldi kandikul skannerist läbi.
Kui külmaelemendid on külmutamata, pikeneb turvaprotseduuride tõttu  külmakoti avatud olek ja koti jahutusfunktsiooni aeg lüheneb.
Pane insuliinid või muud temperatuuritundlikud ravimid külmakotti originaalpakendis.

 CGM  – Continuous Glucose Monitoring System
Metallidetektorist ehk tavalisest turvaväravast võib sensoriga läbi jalutada, lugeri võib anda julgestustöötaja kätte enne metallidetektori läbimist. Lugerit EI TOHI lasta läbi käsipagasi röntgenskanneri. Sensoriga EI TOHI läbida kogu keha (full-body) skannerit. Kui peate, siis protestige või eemaldage sensor.

Hoiatus FreeStyle Libre kodulehelt:

Lennujaamade kogu keha (full-body) skannerites kasutatakse röntgen- või millimeeter-raadiolaineid, mille mõju Libre CGM süsteemile ei ole testitud ja skaneerimine võib kogu süsteemi kahjustada või põhjustada ebatäpseid veresuhkru mõõtmistulemusi. Sensori eemaldamise vältimiseks võite taotleda teist tüüpi läbivaatust. Kui otsustate minna läbi kogu keha skanneri, peate sensori eemaldama. CGM süsteemi ei mõjuta tavaline elektrostaatiline (ESD) ja elektromagnetiline väli  (EMI), sealhulgas lennujaama metallidetektorid.  Lennukis olles saate Libre CGM  süsteemi alati ohutult kasutada.

Dexcomi soovitused lennujaamade julgestuskontrolli läbimiseks leiad siit.

Insuliinipumbad EI TOHI läbida kogu keha (full-body) ja käsipagasi röntgenskannereid.
Metallidetektor on OK. Kindluse mõttes ja võimaluse korral on soovitav pump eemaldada enne metallidetektori läbimist ja anda julgestustöötaja kätte. Insuliipumpa ei EI TOHI LASTA läbi käsipagasi röntgenskanneri.

Medtronic kirjutab oma kodulehel reisimisest Minimed insuliinipumpade ja Enlite sensoritega:

Vältige insuliini infusioonipumpade asetamist tugevatesse magnetväljadesse, näiteks MRI-aparaatidesse. Ulatuslik testimine on näidanud, et muud magnetiseeritud seadmed, nagu näiteks lennujaama metallidetektorid, elektroonilised esemete jälgimise seadmed ja mobiiltelefonid, ei mõjuta teie insuliinipumba tööd.
/…./  

Teie insuliinipump ei tohiks läbida käsipagasi või registreeritud pagasi jaoks kasutatavat röntgeniaparaati ega kogu keha skännerit. Kui otsustate läbida kogu keha skännerit, peate enne skännimist lahti võtma infusioonikomplekti ja eemaldama insuliinipumba ning CGM-i (andur ja saatja). Seadmete eemaldamise vältimiseks peaksite taotlema alternatiivset turvakontrolli, mis ei kasuta röntgenikiirgust. Teie insuliinipump, infusioonikomplekt, reservuaar ja CGM-süsteem taluvad kokkupuudet lennujaama turvakontrollides kasutatavate kogu keha metallidetektorite  ja manuaalsete metallidetektoritega.

Medtronicu kodulehel on olemas väljaprinditav infokiri lennujaamade lennundusjulgestuse teenistustele. Kirja leiad siit.

Tänan Nelet ja Ivarit diabeeditarvikute testimise ja kasulike kommentaaride eest.
Samuti tänan kõiki teid, kes te mulle oma küsimused saatsite. Loodan, et leidsite siit vastused. Lendame!